Klasické placky se skládají ze tří složek – vejce, brambory a sůl. Někdo přidává i mouku, někdo je činí bez ní. Tak či onak, takové placky děláme často a tak se zdá, že jsme se jich už objedli. Pokud máte rádi inovativní recepty, připravte si běloruské bramboráčky….

 


Jsou to klasické placky obohacené o voňavou, křupavou a barevnou zeleninu. Na talíři vypadají úžasně a věřte, že takové zeleninovo bramborové dobroty se najedí i vaše děti. Jsou totiž takové barevné, až máte pocit, že jsou lesklé.

Budete potřebovat:

6 brambor
4-5 nožiček zelené cibulky
1 červená paprika
1 mrkev
1 vejce
4 PL mouky
olej na opékání
sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy:

Papriku si nařežte na drobné kostky, cibulku si nakrájejte rovněž na drobno. Mrkev a brambory si nastrouhejte.
Veškerou zeleninu vložte do větší mísy, přisypte mouku, vajíčko, sůl a pepř a vše dobře promíchejte.
Smažte na vyhřáté pánvi jako klasické placky do zlatova.
Podávejte se smetanou nebo smetanově – bylinkovým dipem. Přejeme dobrou chuť!

Postup krok za krokem se podívejte ve video návodu.